DIG2100 – Edgen du trenger!

Hva lærer du i DIG2100?

I digital markedsføring vil du lære veldig mye på kort tid. Det er også et fag hvor foreleserne er dyktige på både oppfølging og formidling. Kurset er delt opp i tre moduler med fire forskjellige forelesere. I den første modulen, “digital økonomi og forretningsmodeller”,  kommer du til å lære om den digitale økonomien, utvikling av digitale tjenester, forretningsmodeller og hvordan alle disse faktorene påvirker hverandre og samfunnet. Det vil være en del teori i denne modulen som legger grunnlaget for videre læring. Du vil få innsikt i hva nettverkseffekter er, ulike forretningsmodeller og hvordan delingsøkonomien fungerer.

I den andre modulen ,“digital markedsføring”,  lærer du om digital markedsplanlegging, mobilmarkedsføring, søkemotoroptimalisering, webanalyse og webstrategi. Du vil også få bred kunnskap om forskjellige former for digital markedsføring og digitale kanaler. Du kommer til å kjøre en AdWords kampanje for en ordentlig bedrift som gruppen din selv velger. Dette er en del av en konkurranse i regi av Google og gir deg en gylden sjanse for å lære et av de mer komplekse annonseringsverktøyene som brukes i dag. Du kommer til å utvikle en strategi på vegne av bedriften din, og gruppen din kommer til å gjennomføre den. Som en del av konkurransen må du skrive to rapporter, en før kampanjen starter og en etter, som også blir en del av grunnlaget for vurderingen din i faget. Blandingen av teoretisk og praktisk læring, samt ansvaret for denne bedriftens kampanje forbereder deg på arbeidslivet som markedsfører.

I den siste modulen får du innsikt i ulike sosiale medier og deres styrker og svakheter. Du vil også lære om big data, strategi, etikk og jussen som er knyttet til bruk av sosiale medier i en markedsføringssammenheng. Du vil lære om hvordan nye kanaler og sosiale medier bringer nye muligheter og utfordringer. Måten vi kommuniserer på har endret seg med sosiale medier og i denne modulen vil du lære mer om dette og kunne sette det i en større sammenheng. Vi ser nærmere på ulike bruksområder til sosiale medier, effekten sosiale medier har på moderne forretningsdrift og knytter alt dette opp til hvordan og hvorfor en bedrift burde tilnærme seg sosiale medier.

Du vil få oppgaver fra hver enkelt modul som skal publiseres på din egen blogg. Ved å sette opp din egen blogg får du praktisk erfaring med verktøy som du kommer til å bruke i arbeidslivet, og en mulighet til å ta kontroll over din digitale identitet. Dette faget gir deg edgen du trenger.

 

Min personlige vurdering av faget:  til fremtidige studenter

Dette er kanskje det faget hvor du får flest fordeler når det kommer til konkurranse om arbeidsplasser etter bachelor- eller mastergraden din. Du lærer ekstremt mye, og veldig mye av det du lærer gjennomfører du i praksis. Du vil få noen oppgaver i hver modul som du skal skrive om på bloggen din. Du leste riktig. Du skal opprette din egen blogg hvor du publiserer oppgavene du blir tildelt, og for øvrig kan du skrive om hva du vil. Denne bloggen kommer til å hjelpe deg på flere måter. Du lærer å sette den opp, implementere Google Analytics for å overvåke trafikk, og du blir bedre på å skrive. Det som er fordel #1 med bloggen er at den gjør deg synlig. Du har full kontroll over ditt eget merke på nett, noe som er nødvendig.

Dette er derimot et kurs som krever at du er motivert for å få resultater. Flere studenter er allerede ute i en relevant jobb før kurset er ferdig, og det er det ikke mange andre fag som kan tilby. Om du synes det virker litt tørt å blogge om ting du lærer på skolen så kan jeg si at mange fra DIG2100 klassen delte dette synet helt i starten av semesteret. Men med oppfølging og tilbakemeldinger fra foreleserne fra det første blogginnlegget så ble det faktisk sinnsykt gøy. Det ble så motiverende å gjøre en innsats at jeg er sikker på at det til tider var flere DIG2100-studenter hjemme å blogget enn på studentpuben på torsdagskvelden. Å velge dette faget var noe av det lureste jeg gjorde. Det er definitivt det mest motiverende faget jeg har hatt hittil, og du får mye igjen for å jobbe hardt.

Det har vært en veldig bratt læringskurve og jeg skulle gjerne fortsatt med dette faget etter sommeren om det var mulig. Jeg kommer hvertfall til å beholde bloggen og fortsette å skrive om saker som interesserer meg innenfor digital markedsføring. Vi brukte Facebook som kommunikasjonskanal og ikke Luvit, og selvom dette var forfriskende og praktisk i starten så ble det ekstremt vanskelig å finne tilbake til eldre innhold da man måtte scrolle i noen minutter for å finne riktig post. Det er vel det eneste negative jeg har å si om dette halvåret. Så om du er villig til å gi en solid innsats vil dette faget gi deg edgen du trenger for å lande drømmejobben innenfor digital markedsføring!

1 thought on “DIG2100 – Edgen du trenger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *