Drømmejobben

I dag har jeg fått i oppgave av min foreleser Karl Philip å skrive et innlegg om hvordan min drømmejobb ser ut. I oppgaveteksten står det:

“Tenk nøye igjennom hva du liker å gjøre. Tenk på hva du gjør når du glemmer klokka. Tenk på hva som er viktig for deg(grunnleggende verdier) og hva slags mennesker du ønsker å jobbe med.”

I oppgaveteksten står det også at ifølge undersøkelsen “Deloitte’s Shift Index Survey” er 80% misfornøyde med jobben sin . Vil du lese mer om undersøkelsen så har business insider også publisert en artikkel om den. Poenget med dette innlegget er at jeg skal prøve å beskrive hvordan drømmejobben min er, nettopp for å unngå å havne blant de 80% som hater jobben sin.

Som Even Ødegård har skrevet på sin blogg, hadde vi som går digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania besøk av tidligere markedsdirektør i Norwegian, Carl Størmer tidligere denne uken. I dette foredraget snakket Carl blant annet om hvordan en “plan” for karrieren sjelden fungerer. Det er så mye uventet som kan skje og man kan rett og slett ikke planlegge alt. Det man derimot burde ha er en viss peiling på hvilken retning man vil gå, og dette ble forklart som forholdet mellom et kart og kompass. Et kart kan ofte føre til forvirring når terrenget ikke stemmer 100%, men så lenge man har en viss kurs så vet man sånn ca. hvor man vil. Retningen jeg har valgt å gå er selvfølgelig relatert til bachelorgraden min, markedsføring og merkevareledelse. Jeg er veldig fornøyd med spesialiseringen min digital markedsføring og dette er med på å spisse kursen min. I oppgaveteksten oppfordrer Karl Philip oss til å tenke over hva vi gjør når vi glemmer klokken, og for meg har det hendt ganske mange ganger at tiden flyr når jeg skriver om noe som virkelig engasjerer meg innen digital markedsføring så det er helt klart at drømmejobben min ligger innenfor dette feltet.

kompass

Jeg er en person som takler det å ha ansvar, og samtidig trives med det. Motivasjonen min er drevet av å levere gode resultater. Min filosofi er at jeg aldri skal levere noe som jeg er “sånn passe fornøyd med”. Jeg gjør alltid det beste jeg kan for å nå målene mine og resultater er det som gir meg driv. Jeg tror at drømmejobben min vil være en arbeidsplass hvor det er definert tydelige rammer og mål, men samtidig rom for kreativitet og innovasjon. Hvis man ikke har tydelige rammer og mål så tror jeg at det er fort gjort å rote seg bort i arbeid som ikke leder dit man vil. Jeg liker utfordringer, og jeg synes det er spennende å jobbe med noe som få andre har lykkes med tidligere.

Hva er min drømmejobb?
Jeg studerer som sagt markedsføring og merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania, og jeg spesialiserer meg i digital markedsføring. Jeg er snart ferdig med dette semesteret, og jeg er 110% sikker på at jeg vil jobbe innenfor digital markedsføring! Det er et fag som har motivert meg og gjort læring gøy, samtidig som det er ekstremt omfattende. Vi har vært gjennom forskjellige områder som SEO, SEM, Affiliate Markedsføring, og mye mer. Noe jeg synes er virkelig gøy er å lage digitale strategier. Dette inkluderer å analysere muligheter og finne ut hvordan man kan utnytte seg av disse mulighetene på en best mulig måte.

Oppsummering av min drømmejobb
-Tydelige rammer og mål
-Rom for innovasjon og kreativitet
-Engasjerte medarbeidere
-Medarbeidere med gode holdninger og kompetanse
-Kollegaer som er drevet av å oppnå gode resultater
-Rom for utvikling

Da har jeg beskrevet hvordan min drømmejobb er, og jeg kan med trygghet si at jeg har en generell retning klar.

-Jonas Moe

Et annet godt innlegg om å finne drømmejobben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *