Google Dublin – European HQ

google logo

Denne uken besøker jeg Dublin med den digitale markedsføring-klassen fra Høyskolen Kristiania. Igår besøkte vi Facebook sitt europeiske hovedkontor, og i dag var vi så heldige å få besøke Google sitt. Etter å ha besøkt de to nettgigantene sitter jeg igjen med en tanke: wow!

Ettersom besøket hos Google var litt mer omfattende enn hos Facebook skal dette innlegget hovedsakelig handle om mine erfaringer hos Google. Det at opplegget var hakket bedre hos Google kan ha noe med at emneansvarlig for digital markedsføring, Anastasia Mariussen, jobber der og dermed kunne tilpasse det litt bedre. Vi startet med å ta en runde i lokalet (som var enormt), og fikk sett på diverse fasiliteter. En av tingene som cofounder Sergey Brin sa da lokaler skulle bygges var “No one should be more than 200 feet away from food.”. Som det står i denne Forbes artikkelen, har mange spekulert i hvorfor Google spanderer mat og andre tilbud på arbeidstakerne, og en av grunnene er at det skaper et godt miljø, og man kan holde fokus oppe. Videre i artikkelen står det noe som også er interessant angående mikrokjøkken og mattilbudene som man fant overalt hos Google.

Business Communication Duplicate model

Det viser seg at flere bedrifter strategisk plasserer slike områder hvor ansatte kan gå for å koble av, mellom forskjellige avdelinger for å fremme innovativt arbeid. Det kan forstås ved at det anses som positivt om mennesker fra forskjellige avdelinger, med forskjellige perspektiv på ting konverserer i disse små pausene. Det er hvertfall ingenting å tape på denne strategien da det beste som kan komme ut av det er en ny ide, og ellers resulterer det uannsett i trivsel på arbeidsplassen. Jeg tror det kan være et poeng i denne strategien og at det kan være noe av grunnen til at Google har anvendt denne løsningen. Inntrykket jeg sitter igjen med er hvertfall at Google verdsetter samarbeid og interaksjon på tvers av avdelinger i stor grad. Ifølge sosiolog Ronald S. Burt er det på tide å gå bort fra “sitte-ved-pulten-i-8-timer” filosofien. Burt mener at gode ideer ofte blir til i det han kaller for “strukturelle hull” i et nettverk. Mikrokjøkken og andre tilbud som tillater at mennesker kan konversere i en mer uformell setting skaper slike strukturelle hull, og kan altså være grunnlaget for innovativ tenkning. I all hovedsak handler det om å utnytte det som oppstår når to personer med forskjellig informasjon konverserer om det samme målet. Ved å gjøre dette på en arbeidsplass sørger man for at nettverk overlapper og utvides.

Da vi var ferdige med omvisningen hadde Anastasia og teamet hennes forberedt en presentasjon om Google, og her var det mye jeg ikke visste! En ting som var ganske kult var å få se noen av prosjekt-videoene til Google ATAP (Advanced Technology and Projects). For eksempel “Project Soli” som har til hensikt å lage teknologi hvor mikrobevegelser lar deg kontrollere enheter. Jeg synes hvertfall dette var veldig interessant (video ligger nederst i artikkelen).

Alt i alt har det vært en veldig bra dag, og Google er definitivt et sted jeg kunne tenke meg å jobbe i fremtiden. Imorgen skal vi på en forelesning ved Dublin Institute of Technology med tema:  How to use social media for a professional profile. Det må jo bli bra!

-Jonas Moe

 

 

 

4 thoughts on “Google Dublin – European HQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *