Instagram Strategi: MeUndies

MeUndies

MeUndies, lokalisert i Los Angeles, selger undertøy, sokker og t-skjorter til menn og kvinner. MeUndies co-founder Jonathan Shokrian beskriver merket som en blanding mellom American Apparel, som er kjent for reklame som nesten er pornografisk, og Gap som er et “all-rounder” merke og familievennlig. Dette gjenspeiles i deres photoshoots da det som regel er halvnakne unge mennesker, men i en sosial og lystig setting. Ideen ble til da Jonathan reiste til Europa i 2010, og innså at han trengte mer undertøy. Han syns alt av komfortabelt undertøy var for dyrt og bestemte seg for å gjøre noe med dette. MeUndies sin visjon er å tilby kundene komfortabelt undertøy til en rimelig pris. Dette er interessant ved tanke på at de bruker så mange veltrente modeller til å fronte merket at man nesten skulle tro at de gikk etter premiumsegmentet, da det er en tendens å fremstille “vellykkede” mennesker når man går etter premiumsegmenter slik som aktører som  Calvin Klein gjør. På nettsiden deres kan man tilogmed abonnere på boksere til en lavere pris å få tilsendt en ny bokser hver måned med “månedens design”.

 

MeUndies

 

Målgruppe

Målgruppen til MeUndies er unge menn og kvinner i en alder av 20-30. Produktet deres er ikke knyttet til trening men de er kjent for å bruke veltrente modeller for å fronte merket sitt, noe som kan tyde på at de sikter seg inn på de aktive forbrukerne som er opptatt av å se bra ut i undertøy. Uavhengig av dette så treffer de et ganske bredt felt da de markedsfører produktene sine som “Verdens mest behagelige undertøy”. Designet på undertøyet er ofte i oppsiktsvekkende mønstre eller farger noe som også har appellert til den yngre målgruppen. I bildene sine bruker de som regel par med matchende undertøy og grunnen til dette er at de ønsker å appellere til begge kjønn, samtidig som de vil gjøre undertøy til noe par kan kjøpe sammen. Angående pris har de lagt seg lavere en mange andre aktører i bransjen og ligger mellom $14 til $24. For å oppsummere det jeg har funnet om målgruppen deres så vil det være unge menn og kvinner i en alder av 20-30 år. De er prisbevisste og opptatt av mote/trender.

Instagram

MeUndies har satset tungt på photoshoots og det syns i deres forskjellige sosiale medier. Jeg skal nå ta for meg deres Instagram-kanal da jeg synes det er flere ting med denne som er interessant å nevne i forhold til strategi. Instagram-profilen deres har 1658 innlegg, 135 000 følgere, og de følger 1410. De promoterer nye, eksisterende og eldre varianter av produktene sine aktivt  i denne kanalen. Denne kanalen er ypperlig å bruke til dette formålet da Instagram er en enkel kanal  å bruke. Aktivitet på Instagram handler i stor grad om å enten like, eller å kommentere/tagge andre. Topp-listene med brukere på Instagram (basert på antall følgere) er ofte dominert av kjendiser,  men det er en kanal som egner seg veldig godt for aktører i motebransjen da reklamen ofte handler om å formidle en følelse til forbrukeren gjennom visuelle virkemidler. Hvis man skal kategorisere populære brukere basert på følgere + hvor mange brukere som bruker hashtaggen deres, så er 4 av 5 på topplisten merker som er i motebransjen (Adidas, Gucci, Nike og Topshop). Har man gode bilder har man altså et godt utgangspunkt. Det å like eller kommentere på en Instagram-post blir ofte sett på av markedsførere som oppførsel som klassifiseres som “lavterskel”. Statistikk viser derimot at gjennomsnittlig post-engagement på Instagram ligger på 1,1%. Siden 90% av brukerne til Instagram er yngre enn 35 år er Instagram en veldig attraktiv kanal for MeUndies da det er gode sjangser for å treffe den unge målgruppen i denne kanalen. Jeg skal nå se nærmere på aktiviteten deres i Instagram.

MeUndies på Instagram

Ved å analysere aktiviteten til MeUndies på Instagram har jeg kategorisert innleggene basert på innhold og hensikt for å forstå hvordan de bruker Instagram.
13287949_272709529745873_223704491_o 13288707_272709509745875_1526498233_o 13334794_272709489745877_1178668808_o 13340509_272709506412542_675986198_o 13340641_272709499745876_999631532_o 13288579_272699709746855_1407844639_o (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde nr. 1 (fra venstre) viser produkt, men det er ikke i fokus. Bena til en kvinnelig og mannlig modell er i senter og beskrivelsen sier: TAG your cuddle buddy for a chance to win matching pairs. Dette er relatert til det jeg sa innledningsvis om målgruppen: De ønsker å gjøre kjøp av undertøy til en par-greie. En slik type post har til hensikt å skape aktivitet i form av å tagge andre. Dette er en god måte å få flere folk inn på kanalen din. Det at ordet “tag” er skrevet i store bokstaver er en teknikk hvor man uthever Call To Action, noe som har vist seg å være effektivt i flere kanaler. Bildene er hentet fra forskjellige datoer så jeg kommer ikke til å inkludere antall likes som en indikator på suksess.

Bilde nr. 2 er postet i sammenheng med den regionale høytiden Cinco de Mayo (opprinnelig fra Mexico) som ofte blir assosiert med fest i USA. Produktet er i fokus, men det finnes ingen Call To Action. Ettersom flere merker har slengt seg på gratulasjoner ved høytider (slik som 17. mai i Norge), så handler denne posten mer om tilstedeværelse. En slik post har sjelden en negativ effekt så hvorfor ikke få litt publisitet rundt produkt samtidig som man ønsker folk en fin dag.

Bilde nr. 3 er bilde av en hund med en bokser på og igjen vil de at vi skal tagge en venn. Forskjellen på dette bildet og nr. 1 er at det er ingen konkurranse å delta i. Her ønsker de kun at noen skal tagge en venn slik at de kan se en hund i en bokser, og i denne posten er det to faktorer de spiller på. De bruker søte dyr da dette er noe som veldig lett får likes og engasjement i sosiale medier/på internett, og de har satt dyret i en unormal humoristisk setting ved at den bruker en bokser. Det er ikke brukt hashtags i denne posten, det eneste som står i description er “You know the drill”.

Bilde nr. 4 er et bilde av en Tweet hvor det står “Buy me @MeUndies so I know it’s real <3”. Dette er innhold som er generert av brukere og som repostes av MeUndies på Instagram. Dette kan ha god effekt da det i realiteten fungerer som en kundeabefalning, og det virker mindre kommersielt enn å poste et produkt med en link i beskrivelsen. Når det kommer til brukergenerert innhold er MeUndies ekstremt dyktige på å fremheve ambassadører på nettsiden sin og i sin egen Instagram profil. Mange av bildene er tatt av kunder og har de god nok kvalitet er sjangsen stor for at de blir repostet.

Bilde nr. 5 er ment for inspirasjon og viser en bok hvor det står “Write the book you want to read”. Igjen ser vi at inspirasjons-poster brukes ofte av større merker. Slike poster virker ofte forfriskende for forbrukere fordi det er et avbrekk fra fokus på produkt og skamløs promotering. Allikevel har de inkludert en “shop the LoungePant through the link in bio”. Så hensikten med posten er faktisk å fremme salg, men det blir ikke oppfattet slik på grunn av bildet.

Bilde nr. 6 er en ren produkt-post. Her vises produktet og det står informasjon om det i produktbeskrivelsen. Det er ikke mye mer å si om et slikt innlegg annet enn at det er en tradisjonell reklame i en lystig setting.

 

 

Hva funker?

Jeg tror at MeUndies har en unik fordel med at kundene deres engasjerer seg i veldig stor grad når det kommer til deling av innhold. Som sagt er mange av bildene på kanalen deres fra kunder som har sendt inn bilder av at de bruker produktet og MeUndies har vært smarte i måten de har møtt sitt “community”. På nettsiden deres har de en egen side som heter “The Wall” som kun er dedikert til å vise bilder som kundene har tatt. Det høye engasjementet fra kundene er noe de kan ta med seg å bruke til å forbedre sin strategi. Jeg nevnte innledningsvis at om man hadde gode bilder så har man et godt utgangspunkt på Instagram. Det er altså hensiktsmessig å definere hva “gode bilder” er. Som Cecilie Staude har snakket om i forelesningene angående sosiale medier så er det viktig at innhold er tilpasset kanalens egenart. Siden Instagram er en tjeneste med bilder i fokus skal jeg nå se litt nærmere på hva som gjør et bilde populært med utgangspunkt i pensum. Artikkelen jeg har lest heter “What Makes an Image Popular?” og er skrevet av Khosla, Sarma og Hamid i 2014. For å se nærmere på hva som gjorde et bilde populært analyserte de data de samlet inn fra bildedelingstjenesten Flickr. Ved å analysere hvilke bilder som var mest populære kom de fram til at blant flere faktorer så hadde bruken av farger noe å si for views på bildet. Modellen de kom fram til ser slik ut:

Skjermbilde (69)

Som man ser i denne modellen så er det de lyse og klare fargene som dominerer jo lengre til høyre man går på skalaen. Dette er data som MeUndies og alle som skal bruke Instagram for å oppnå spredning burde ta til seg. Noen vil kanskje mene at det er de klareste fargene som gjør et bilde mest populært fordi det er disse fargene som mest effektivt fanger oppmerksomheten vår. Men det er ikke så enkelt som det. Det som gjør et bilde populært er en kompleks sammensetning av mange faktorer slik som farger, lys, og tilogmed sosiale faktorer som hvor mange opplastede bilder personen har, eller hvor stort nettverk opplasteren har. Ved å se på Instagram profilen til MeUndies så er det definitivt de lyse fargene som går igjen, om dette er fordi de har lest en rapport om det eller kun fordi lyse farger ofte blir assosiert med gode følelser vet jeg ikke, men i forhold til fargebruk i bilder så er de på riktig spor. Med tanke på at en vanlig bruker blir eksponert for utallige bilder i Instagram-feeden sin hver dag så kan det være helt avgjørende å forstå betydningen i det visuelle, spesielt i en kanal hvor det visuelle har alt å si som på Instagram.

Hva kan forbedres?

For å oppsummere bruker MeUndies flere typer innlegg på instagram. De bruker humoristisk materiale, brukergenerert materiale, konkurranser og innlegg ment for inspirasjon. Angående hashtags så er de ikke konsistente. De bruker ofte varierende former av #MeUndies, og for å nevne noen er dette de man finner på Instagram: #meundiesfam, #meundiesfamily, #meundiesgotm, #meundiespopup, #meundies, #meundiesvid, #meundiesnow, #meundiestakeover, #meundies4life, #meundiesmovienight, #meundiesforlife og listen fortsetter. Her tror jeg det er forbedringsmateriale når det angår strategi. I nyere poster ser man at MeUndies holder seg til færre og enklere tags for å spre merkekjennskap noe jeg tror er lurt. Mange av hashtaggene ovenfor har mellom 1-10 posts og det tjener ingen hensikt. Når det kommer til valg av hashtags de burde bruke ville jeg svart på følgende spørsmål:

-Hvem er MeUndies?
-Hva slags følelse gir produktene fra MeUndies?
-Hva søker folk på for å finne liknende kanaler/bilder/produkter som MeUndies har?

Klarer man å etablere gode hashtags for disse tre spørsmålene så tror jeg at det er det man trenger. Det å bruke flere hashtags er ikke nødvendigvis dumt, men det må gjøres på en bedre måte. Et forslag til forbedring her vil være å bruke en egen hashtag for alle posts som har konkurranser, og egne hashtags for posts som har til hensikt å inspirere, da disse to postene kan engasjere to helt forskjellige mennesker. #MeUndies burde brukes i alle poster for å styrke merket og hashtaggen. Nå skal det sies at noen av hashtaggene som er nevnt ovenfor er kun lagd av brukere, men her er det også potensiale. Finner man slike hashtags som man ser at brukerne ofte anvender i egne posts kan man “ta over” den samme hashtaggen og gjøre den unik for ditt merke, dette er effektivt for å nå flere og samle målgruppen din på Instagram. MeUndies kunne også hentet inn mer ved å se på andre hashtags som er mer generiske iforhold til undertøy slik som #underwear (1,146,932 posts) og prøve å finne områder med mer volum istedetfor å kun være brand-specific i bruk av hashtags.

En annen ting som kan forbedres er hvordan kanalene til MeUndies spiller sammen, for dette handler om rolleavklaring. Ikke bare må MeUndies finne ut hvem de skal være, og hvordan de skal opptre på Instagram, de burde også sørge for at kanalene de bruker spiller sammen og at det er en viss rød tråd. Det har de ikke i dag da Snapchatten deres sjeldent blir oppdatert og når den først gjør det så er det enkle tekst-bilder som blir lagt ut. Her kunne det vært lurt å fortsette med den suksessfulle metoden de har brukt før, la brukerne lage innholdet. Få kunder til å sende inn videoer/bilder/unboxinger av produktene de har kjøpt, og del materialet i kanalene. Samspillet mellom Instagram og nettsiden deres er meget bra, men de kunne hatt nytte av å øke graden av samspill mellom flere av sine kanaler.

-Jonas Moe

4 thoughts on “Instagram Strategi: MeUndies

  • Du har besvart alle tre deler av oppgaven på en bra måte. Både valg av målgruppe og kanal, analyse og forslag til forbedringstiltak virker logisk. Jeg savner dog litt bruk av pensum i innlegget ditt, vi brukte jo en del tid i forelesningen på å snakke litt om egenarten til Instagram, og betydningen av det visuelle i kommunikasjonen, her er det jo også en artikkel på pensum… Du vil altså være tjent med å flette inn noe mer teori i innlegget. Bruk av eksempler og analyse/drøftingen er imidlertid veldig bra. https://people.csail.mit.edu/khosla/papers/www2014_khosla.pdf

    Stå på!

    • Takk for tilbakemelding Cecilie, det setter jeg stor pris på! Har redigert nå, men blir nok noen flere endringer i løpet av dagen 🙂

  • Du har gjort en grundig analyse av Instagram profilen til MeUndies. Jeg syns du trekker frem gode poeng igjennom hele innlegget. Liker spesielt godt at du trekker frem 6 ulike bilder, som du kommenterer og forklarer strategien. For å gjøre innlegget enda mer oversiktlig ville jeg plassert bildet du beskriver sammen med teksten, for å unngå å unødig scrolling. Jeg syns også du gjør lurt i å trekke frem artikkelen “What Makes an Image Popular?”, da den inneholder mange gode poeng. Jeg tror mange bedrifter kan dra nytte av det du skriver, og ikke bare MeUndies! Du er flink, Jonas 🙂

  • En veldig god og gjennomført analyse! MeUndies er et av de selskapene som utvilsomt bruker store deler av budsjettet på fotoshoots og at bildene skal være sentrale for å skape en fortelling. Måte du går til verks for å analysere er veldig god og jeg liker hvordan du ser veldig konkret på hva de legger ut! Samtidig er drøftingen av videre tiltak veldig lang og utdypende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *