Categories
Digital Markedsføring

Markedsføring på reddit

reddit

Noen av verdens mest vellykkede markedsføringskampanjer har startet på reddit. Etter et kjapt søk på google og diverse forumer så får jeg inntrykket av at det er ingenting Reddit-brukere hater mer enn markedsførere og markedsføringskampanjer, så hvordan har andre fått det til?

For å finne ut hvordan markedsførere har lykkes på Reddit kan det være like gunstig å se hva markedsførere har gjort feil. Reddit er et nettsamfunn som har over 36 millioner registrerte brukere, og 234 millioner besøk i måneden. Saker som fanger folk sin oppmerksomhet og engasjerer Reddit-brukere har muligheten til å opparbeide seg et enormt momentum og bli virale. Så klarer man å knekke koden kan man raskt få flere hundretusen sidevisninger på det du måtte ønske, enten det er snakk om hjemmesiden din, et nytt produkt, eller en ny app eller tjeneste. Så hvordan knekker man koden?

Det finnes flere guides som hevder å garantere suksess innenfor markedsføring på Reddit. Jeg har lest gjennom noen av disse, og jeg skal nå ta for meg hva som er felles for disse suksess-oppskriftene.

Finn din subreddit
En subreddit kan ses på som en nisjekanal og er en god mulighet for å treffe nøyaktig de du ønsker. Er du heldig nok kan du få tilgang til en subreddit som fungerer som en direkte kanal til de du anser som din målgruppe. Dette avhenger selvfølgelig av at det du markedsfører har en verdi for gruppen du prøver å komme i kontakt med. Prøver du å pitche et verktøy for venstrehendte så finnes det en subreddit for venstrehendte mennesker. Det man må være obs på er at de fleste subreddits har egne regler. Hadde du tenkt til å gi ut gratisprøver av produktet ditt kan dette være noe som strider med villkårene for den aktuelle subredditen. Så orienter deg, og gjør litt research før du kaster deg ut I en subreddit.

Vær ekte
Det er utallige bedrifter/enkeltpersoner som har gått i fella ved å anse Reddit som en hvilken som helst annen plattform på internett. Mange tenker at det bare er å poste en link eller et morsomt bilde av produktet du prøver å markedsføre, dette er det dummeste du kan gjøre. /r/hailcorporate er en egen subreddit som eksisterer kun for å oppdage markedsførere eller skjult reklame på reddit og kommer du dårlig ut med denne gruppen mennesker så kan du egentlig slette brukeren din og prøve på nytt. Blant de beste eksemplene på vellykket markedsføring på reddit har man oppført seg som en normal person som deler innholdet om produktet sitt fordi de genuint mener at de i den aktuelle subredditen har nytte av denne informasjonen. Slik ærlighet lønner seg på Reddit.
En annen faktor som er verdt å nevne er at det er et karma-system som påvirker kredibiliteten din. Du opparbeider deg karma ved å dele innhold, kommentere og bidra til Reddit-samfunnet. Derfor er det en fordel at man faktisk gjør dette og er aktiv på Reddit før man prøver å pitche noe som helst. Du vil nå mye lenger på Reddit om du selv blir sett på som en bruker framfor en ekstern person som kun besøker forumene for å spre linker om hvor flott det nye produktet ditt er.

Ikke undervurder kommentarfeltet!
En av de største feilene man kan gjøre er å tro at etter du har delt det du ønsker å markedsføre så er jobben din ferdig. Det er i kommentarfeltet magien skjer, og klarer du å vende inn markedsføringen din i en diskusjon i et kommentarfelt så stiller du mye sterkere enn noen som bare kaster innholdet ut på Reddit og håper at noen klikker på det. Dette kan linkes tilbake igjen til å oppføre seg som en normal person.

Et godt eksempel på hvordan markedsføring kan lykkes på Reddit finner du her. Det er en Reddit-post som endte med at Bridgford Beef Jerky solgte tørket kjøtt for 23 000$. Dette høres mye bedre ut når du vet at det gjennomsnittlige salget deres for en måned er 2500$. Det Bridgford gjorde her var å direkte påvirke salg ved å tilby eksklusive rabatter for Reddit brukerne i den aktuelle subredditen. Man ser også at Bridgford har vært aktive i kommentarfeltet og redigert hovedposten sin flere ganger for å holde brukerne oppdatert. Så Reddit er helt klart en solid plattform for markedsføring, du må bare vite hvordan du skal nå fram til målgruppen din.

Synes du dette var interessant? Les mer på mashable.com og marketingland.com

By Jonas Moe

Revolusjonerer digital markedsføring med mine kickass kolleger i markedsføringsbyrået INEVO. Der jobber jeg som Head of Growth med alt fra konverteringsoptimalisering (CRO) til generell vekstmarkedsføring. Holder jevnlig foredrag og webinarer om optimalisering, web psykologi og brukeratferd. Legg meg til på LinkedIn da vel!

3 replies on “Markedsføring på reddit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *