The Oculus Rift headset is tested by attendees at the Eurogamer Expo at Earls Court in London.

Oculus Rift er kanskje en av de mest interessante nyhetene innenfor teknologiske duppeditter som 2016 har å by på. Disse brillene skaper en virtuell virkelighet (fra engelsk Virtual Reality) og sender deg inn i en 3D verden med utallige muligheter. En rekke prototyper har eksistert siden 2011, men 28. mars 2016 blir den tilgjengelig for alle på markedet. Prisen ligger på 600 USD før shipping, noe som tilsvarer ca 5300 NOK. Har du derimot støttet Oculus Rift i deres Kickstarter kampanje fra 2012 får du den nye versjonen gratis. Noen vil kanskje si at dette er et dyrt leketøy for de spesielt interesserte, men denne typen teknologi er mye mer enn et leketøy.


VR-teknologi er en type teknologi som har ekstremt mange bruksområder og har potensiale til å revolusjonere en rekke bransjer og tjenester. I dette innlegget skal jeg ta for meg noen av disse feltene og dele mine tanker om hva Oculus Rift kan brukes til i framtiden.

Fordelen med VR er at man kan teste og utvikle sine ferdigheter i kontrollerte omgivelser. Det er naturlig å anta at dette vil være gunstig i yrker hvor det er liten margin for feil. Dette kan eksempelsvis omfatte yrker som piloter, leger og soldater. Her er et eksempel på hvordan VR-teknologi kan hjelpe leger/medisinstudenter å forberede seg på vanskelige inngrep før de faktisk skjer.

Et annet eksempel på en bransje som har stor nytte av VR-teknologi er feltene innenfor mekanisk design og 3D modellering. I videoen under ser du hvor lett det er å designe en 3D modell ved hjelp av VR-teknologi.

Så VR-teknologi er altså relevant for mange forskjellige yrker og bransjer men hva annet kan det brukes til?

Sammen med ny teknologi som teslasuit er det nesten ingen grenser for hva VR kan gjøre. Med en slik drakt som består av 104 elektroder som sender strømpulser gjennom kroppen kan man føle berøring. Denne typen teknologi baserer seg på nevromuskulær elektrisk stimulering, noe som allerede blir anvendt i felt som rehabilitering blant treningsutøvere. Dette betyr at man i framtiden kanskje ikke trenger å dra til legen eller kiropraktoren for å undersøke smerter i muskler og ledd. Legebesøk kan altså bli gjort fra hjemmet, noe som kan ha positive virkninger på helsesektoren og forhåpentligvis føre til effektivisering.

Så kombinerer man VR-briller med en slik drakt så vil man stimulere sanser som syn, hørsel, følelse, balanse, og stillingssans. Det eneste som mangler for å kunne gjenskape alle sanseinntrykkene i en komplett VR-opplevelse vil være smak og lukt. Gitt at interessen for VR-teknologi fortsetter i det tempoet vi har sett de siste årene så er det kanskje ikke lenge før man kan oppleve en slik VR-opplevelse med alle sanseinntrykkene.  Les mer om teslasuit her.

Har du noen tanker om hva VR-teknologi kan brukes til i framtiden? Legg igjen en kommentar!

Syns du dette var interessant?
Les mer på makeuseof.com og pcadvisor.co.uk

 

 

 


jonasmoe

Jeg jobber som digital rådgiver og brenner for CRO. Jeg har jobbet med netthandel siden jeg startet i bransjen og elsker å hjelpe bedrifter med å nå sitt fulle potensiale gjennom conversion research og testing.

2 Comments

Arne Krokan · January 14, 2016 at 8:52 am

VR er et interessant tema og mye kan tyde på at dette vil bli mer aktuelt etter som tilgangen til utstyr og modeller å jobbe med blir bedre, noe Facebook bidrar til gjennom Oculus Rift.
Du fortsetter å skrive bra, det er fint med lenker til utdypende informasjon og også en oversikt over kilder som har inspirert bidraget ditt…

HIlsen fra Arne

Digitale markedsførings trender i 2016 | Jonas Moe · May 19, 2016 at 1:18 pm

[…] koden på tidligere. Ønsker du å se hvordan VR funker eller lese mer om det? Les min tidligere artikkel. I videoen under ser du et eksempel på hvordan VR kan anvendes […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Digital Markedsføring

Ikke A/B test i shopping-høytidene!

Black Friday, Cyber Monday og julen er rett rundt hjørnet…men optimaliserer du riktig i høytidene? Høysesongen for netthandel er endelig her, noe som betyr mer trykk, mer trafikk, og flere konverteringer. A/B testing er avhengig av Read more…

Digital Markedsføring

Verktøyene du trenger for å dominere netthandel

De riktige verktøyene kan løfte markedsføringen din til et nytt nivå. I dette innlegget har jeg kategorisert noen av de beste verktøyene jeg bruker til diverse formål. Dette er ikke en uttømmende liste da det kun Read more…

Digital Markedsføring

Hva betyr det å være datadrevet?

I en tid hvor vi har tilgang på enorme mengder data og innsikt om digitalt publikum, sliter mange fortsatt med å måle riktig. Tidligere denne uken leste jeg en artikkel (krever premium abonement) hvor snittlesetid ble trukket Read more…